Marković: Nisam uvređen

Ministar Milan Marković ocenio je da plakatima u Preševu nije povređena njegova čast i da nema osnova za krivično gonjenje autora.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

16:48

Default images

Ministar Marković kaže u pismu Osnovnom tužilaštvu, čija je kopija dostavljena medijima, da se on ne oseća oštećenim.

Marković, koji je i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, obavestio je pismom Osnovno javno tužilaštvo u Vranju da nema osnova za krivično gonjenje organizatora protestnog skupa u Preševu, 10. decembra prošle godine.

"Obaveštavam vas da se u vezi navedenih radnji ne osećam oštećenim, te u smislu KZ uvređenim po bilo kojem od osnova, smatrajući da nema elemenata krivičnog dela...", stoji u pismu Markovića.

On kaže da je plakat delo političke delatnosti, da nikako nije sračunat na njegovu diskriminaciju ili omalovažavanje, te da organizatori protestnog skupa na taj način nisu povredili njegovu čast.

"Smatram da prilikom navedenog skupa nisu povređeni moji čast i ugled, niti bilo koje Ustavom i zakonom zajamčeno pravo, te da ne postoje elementi bilo kojeg krivičnog dela", stoji na kraju pisma ministra Milana Markovića Osnovnom tužilaštvu u Vranju.

Odbor za ljudska prava, organizator protestnog skupa u Preševu, 10. decembra prošle godine, koji je bio posvećen problemu nepriznavanja diploma Prištinskog univerziteta, na bilbordu u Preševu, čiji je vlasnik Koordinaciono telo, prikazao je navodnu diplomu ministra Milana Markovića.

Organizatori protesta su na bilbordu napisali da je „na Pravnom fakultetu Univerziteta ’5. oktobar’ u Beogradu, student Milan Marković, ocenom 10 završio studije nepoštovanja ljudskih prava građana Preševa, Bujanovca i Medveđe“.

Ova rečenica je Osnovnom tužilaštvu u Vranju bila povod da pokrene istražne radnje radi otkrivanja nepoznatog počinioca krivičnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: