Uhapšeni hakeri sajta Tužilaštva

Beograd -- Tri osobe su uhapšene, protiv još dve su podnete krivične prijave zbog upada na vebsajt Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i postavljanja neprimerenih tekstova.

Izvor: Beta
Podeli

Zbog upada na sajt, neovlašćenog pristupa serveru i postavljanja različitih neprimerenih tekstova, policija je uhapsila Nenada C. (34) iz Leskovca, Miloša M. (21) iz Beograda i Srđana K. (29) iz Zrenjanina, dok su protiv Slobodana J. (30) i Dragana A. (44) obojice iz Beograda, podnete krivične prijave.

Oni su osumnjičeni za krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka i za računarsku sabotažu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, osumnjičeni su preko Interneta iskoristili prethodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server internet sajta Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prekršili mere zaštite i neovlašćeno pristupili serveru, što je dovelo do zastoja funkcionisanja elektronske obrade i prenosa podataka.

Sumnja se da su imali nameru da onemoguće postupak elektronske obrade i prenosa podataka koji su od značaja za rad Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu