Pacoli opet kandidat za predsednika

Nakon što je Ustavni sud Kosova ocenio da je izbor Bedžeta Pacolija za predsednika Kosova neustavan, a on predao funkciju, Pacoli je opet kandidat za to mesto.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 31.03.2011.

07:33

Default images

Vršilac dužnosti predsednika Alijanse novo Kosovo Ibrahim Makoli potvrdio je da je Pacoli ponovo kandidat za predsednika Kosova.

Makoli je rekao da se vladajuća koalicija, koju čine Demokratska partija Kosova, Alijansa novo Kosovo i stranke manjina, saglasila da Pacolija ponovo kandiduje za predsednika Kosova.

On je dodao da je obezbeđen potreban broj potpisa za kandidovanje Pacolija, ocenivši da Kosovo mora brzo da reši situaciju nastalu nakon odluke Ustavnog suda Kosova o neustavnosti postupka izbora predsednika Kosova.

Premijer Kosova Hašim Tači najavio je da će tokom naredne nedelje Skupština ponovo birati predsednika Kosova i rekao da se nada da će i opozicija učestvovati u pronalaženju rešenja za novonastalu situaciju.

"Koalicija nastavlja sa svojom kompletnom državnom agendom, stoga sam uveren u razumevanje građana zemlje, uz podršku međunarodnih partnera, da ćemo pronaći brzo i ustavno rešenje. Verujem u aktivnu i pozitivnu ulogu opozicije i apelujem na nju da aktivno učestvuje u demokratskom životu", kazao je Tači.

Međutim, za sada je veoma teško prognozirati da li je uopšte moguće izabrati predsednika, jer vladajuća koalicija nema većinu u parlamentu za ovaj izbor, dok opozicija ne pokazuje spremnost da uzme učešće u glasanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: