Prof. Majer: Podela dobro rešenje

Beograd -- Profesor bezbednosti i političkih nauka na Univerzitetu nacionalne odbrane u Vašingtonu Stiven Majer kaže da je za Srbiju najbolje da zahteva podelu Kosova.

Izvor: FoNet, NIN
Podeli

"Beograd bi, najpre, trebalo da prizna nezavisnost Kosova južno od Ibra", rekao je Majer za nedeljnik NIN.

On smatra da bi sledeći potez Beograda trebalo da bude da "smesta proglasi oblast severno od Ibra delom srpske teritorije".

Da bi Beograd to osigurao, prema rečima Majera, mora poslati vojsku i policiju severno od Ibra, ne da bi ratovali, nego da bi pomogli garantovanje mira i zaštitili Srbe na tom prostoru.

Majer je naveo da bi Vlada Srbije potom trebalo da insistira na donošenju nove rezolucije Ujedinjenih nacija i plana koji će garantovati živote i imovinu Srba južno od Ibra.

On smatra da je zahtev Srbije da se Međunarodni sud pravde uključi u rešavanje kosovskog problema bila naivna odluka vlade u Beogradu.

"Osim, naravno, ako Vlada nije želela da izgubi i tako sebi obezbedi opravdanje za odsecanje Kosova", ocenio je Majer.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu