"Srbija za obračun sa kriminalom"

Beograd -- Direktor policije Milorad Veljović kaže da hapšenje članova Šarićeve grupe u Sloveniji pokazuje da je Srbija odlučna da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Veljović je rekao da je akcija pokazala "odlučnost Srbije, svih službi bezbednosti i policije da će borba biti nastavljena do kraja".

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je juče da je u nastavku akcije "Balkanski ratnik", u Sloveniji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Veljović je naveo da je interes Srbije, bezbednosnih službi, MUP-a i policije da se razbiju sve organizovane kriminalne grupe na ovim prostorima, dodajući da u toj borbi neće biti kompromisa.

Prema njegovim rečima, akcija "Balkanski ratnik" je na osnovu obaveštajnih podatataka BIA, policije, američke Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) i partnerskih službi pokazala da u borbi protiv organizovanog kriminala ne postoje granice.

Veljović je dodao i da hapšenje u Sloveniji dokazuje da je saradnja srpskih bezbednosnih službi i policije sa partnerskim sluzbama i uz koordinaciju Savez za nacionalnu bezbednost u borbi protiv organizovanog kriminala podignuta na viši nivo.

Akcija u Sloveniji rezultat je saradnje i međusobnog dostavljanja dokaza Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije i slovenačkog Vrhovnog državnog tužilaštva - Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, navodi se u saopštenju srpskog resornog tužilaštva.

Dokazi su pribavljeni od američke DEA, Bezbednosno/informativne agencije Srbije i slovenačkih bezbednosnih službi, a pretresanjem stanova osumnjičenih pronađen je novac, opojna droga i vatreno oružje.

U akciji "Balkanski ratnik" u oktobru prošle godine zaplenjeno je više od 2,5 tone kokaina u Južnoj Americi, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

strana 1 od 967 idi na stranu