Skup protiv Mekdonaldsa

Aktivisti udruženja "Prijatelji životinja u Srbiji" organizovali su u Novom Sadu skup protiv kompanije Mekdonalds optuživši je za "zločine protiv životinja".

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

14:20

Default images

Aktivisti Udruženja su na akciju "Da li je vaš hamburger imao lice?" doneli i deo leša krave, da bi pokazali da hamburgeri "ne rastu na drveću", već da zbog njih ubijaju životinje.

"Mekdonalds je odgovoran za smrt miliona životinja godišnje, za njihov loš tretman i brutalno klanje. Kompanija izaziva ogromne ekološke štete, izrabljuje radnike, manipuliše decom, a pored svega toga servira nezdravu, lošu hranu", rekla je aktivistkinja Maja Vučković.

"Prijatelji životinja u Srbiji" naveli su i da se od javnosti prikriva činjenica da "ljudi mogu da žive bez mesa i da će na biljnoj hrani biti vitalniji, manje obolevati i duže živeti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: