Svet 7

28.04.2024.

19:16

Ukrajinski general: Izgubili smo

Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska se "povukla na nove položaje na najmanje tri mesta duž linije fronta", rekao je danas vrhovni zapovednik Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor: Index.hr

Ukrajinski general: Izgubili smo
Profimedia

Podeli:

Ruska vojska stalno napreduje na istoku, a žarište borbi je u blizini grada Časiv Jar i severozapadno od Avdejevke, koji su ruske snage zauzele u februaru.

Ukrajinski komandant: Naša vojska je zauzela nove položaje u selima severno od Advejevke

Oleksandar Sirski je u Telegramu rekao da je njegova vojska zauzela nove položaje zapadno od sela Berdiči i Semenivka, oba severno od Avdivke.

"Neprijatelj je postigao izvestan taktički uspeh u tim oblastima, ali nije mogao da ostvari operativne prednosti", rekao je on.

Sirski je dodao da se nedavno odmorne ukrajinske brigade rotiraju u tim oblastima kako bi zamenile jedinice koje su pretrpele gubitke.

Rusija: Ruske snage zauzele selo Novobahmutivku

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njegove snage zauzele selo Novobahmutivka kod Berdičija, ali ukrajinska vojska to još nije komentarisala.

Ukrajina trenutno čeka dugo očekivanu pošiljku američke vojne pomoći za koju zvaničnici kažu da je ključna za odupiranje dvogodišnjoj ruskoj invaziji.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: