Kneževiću prestalo članstvo u DS

Zrenjanin -- Prelaskom u Srpsku naprednu stranku, Goranu Kneževiću je prestalo članstvo u Demokratskoj stranci, saopštio je portparol DS u Zrenjaninu Dragan Stanišić.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da je predsedništvo Gradskog odbora DS na sednici održanoj 28. januara, na osnovu izjave Kneževića o njegovom prelasku u SNS, konstatovalo da je, prema statutu, njemu automatski prestalo članstvo u DS. "Želimo Kneževiću ličnu sreću i konstatujemo da je njegovim prelaskom u SNS završen jedan period političkog delovanja", rekao je Stanišić.

Knežević je 27. januara izjavio da je u sedištu SNS u Beogradu razgovarao s Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i da će svoje političko delovanje nastaviti kroz SNS.

On je bio svojevremeno predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu i visoki funkcioner te stranke.

Kao gradonačelnik Zrenjanina proglašen je 2007. godine za "gradonačelnika sa vizijom", a Zrenjanin za "grad budućnosti".

Pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja, primanja i davanja mita i delovanje kao šefa organizovane građevinske mafije, proveo je u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu 13 meseci, a sada se u tom postupku, sa još 20 optuženih, brani sa slobode.

strana 1 od 972 idi na stranu