Vejvoda:Srbija zrela za kandidaturu

Beograd -- Ivan Vejvoda ocenio je da je "sazrela situacija" da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u EU do kraja godine, bez obzira na protivljenje Holandije.

Izvor: Beta
Podeli

"Primenjujemo jednostrano SSP, Skupština je od januara izglasala više od 100 zakona koji se tiču usklađivanja naše zakonske regulative. Srbija je oko pitanja Kosova s jedne strane i sada oko nastojanja da se nađe kompromis u BiH, s druge, zaista odigrala konstruktivnu ulogu", rekao je Vejvoda, direktor Balkanskog fonda za demokratiju.

On je rekao i da "svi signali", pa i "većinski broj glasova iz sveta" govore da je vreme da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u EU.

Na pitanje o tome šta za put Srbije ka EU znače nedavne posete predsednika Rusije i Turske Dmitrija Medvedeva i Abdulaha Gula, Vejvoda je rekao da te posete mogu "samo da pojačaju ugled Srbije".

"Što se tiče EU, nema dileme da je Evropa prioritet broj jedan. To ne samo da se ponavlja sa najzvaničnijih mesta u ovoj državi, nego se vidi i po dnevnom redu naše državne administracije i uprave", rekao je Vejvoda.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija namerava da do kraja ove godine podnese kandidaturu za članstvo u EU, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu