Zapušteno gradilište umesto stanova

Na zemljištu Poljoprivredne škole u Kraljevu pre devet godina počela je izgradnja stanova za mlade bračne parove, ali su do danas završeni samo temelji.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

12:35

Default images

U vreme kada je ministar Milutin Mrkonjić vodio Direkciju za obnovu zemlje, u Kraljevu je počela izgradnja stanova za mlade bračne parove. Od tih stanova danas stoje samo temelji u kojima se mresti riba. Gradilište je neobezbeđeno i zapušteno, a Poljoprivredna škola godinama vodi sudski spor za nadoknadu parcele koja im je oduzeta za gradnju.

Još davne 2000. godine u Kraljevu je na zemljištu Poljoprivredno-hemijske škole Direkcija za obnovu zemlje koju je tada vodio ministar Mrkonjić počela izgradnju stambenog bloka za mlade bračne parove.

Od predviđenih 300 stanova ostali su samo temelji u kojima se sada praćaka karaš, dok iz obližnjeg šipražja vrebaju zmije.

Ovako neobezbeđeno gradilište predstavlja opasnost za učenike dve obližnje škole.

U Poljoprivrednoj školi tvrde da nikada nisu dobili pet hektara zemljišta u zamenu za parcelu na kojoj su građeni stanovi.

Sudski spor sa Građevinskom direkcijom Srbije još traje, a radovi su pre devet godina počeli na lokaciji koja se i danas vodi na školu.

Nedovršeni radovi posebno smetaju stanarima obližnje zgrade Vodotoranj.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović smatra da ovi temelji predstavljaju ruglo.

Međutim, iako ni danas nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, gaji nadu da bi na temeljima koji već devet godina plivaju u vodi mogla biti nastavljena gradnja stanova.

Ministrima Oliveru Duliću i Milutinu Mrkonjiću gradonačelnik Kraljeva ukazao je na potrebu za masovnom stanogradnjom u tom gradu zbog priliva velikog broja raseljenih sa Kosova.

Ostaje samo da se pronađe adekvatno zemljište kako bi se nadoknadila parcela Poljoprivrednoj školi, ali i da se ovog puta pre gradnje pribave sve građevinske dozvole i odgovarajuća dokumentacija, pod uslovom da se nađe investitor voljan da uloži nekoliko miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: