Slovenija ne prodaje “Petrol“

Ljubljana -- Slovenački ministar privrede Matej Lahovnik izjavio je da država ne namerava da proda naftnu industriju “Petrol“ ruskom “Gaspromu“.

Izvor: Beta
Podeli

Informacije da je za kupovinu te slovenačke kompanije zainteresovan ruski “Gasprom“ pojavile su se poslednjih dana u medijima. Predsednik uprave “Gasproma“ Aleksej Miler je u razgovorima sa novinarom lista "Delo" izjavio da je ponuda za kupovinu akcija došla iz Slovenije ali prit om nije otkrio ko je ponudu dao, niti o kojoj ceni je reč.

"Država ne prodaje i ne namerava prodati svoje učešće u Petrolu", rekao je u sinoć u izjavi za RTV Slovenije ministar privrede Lahovnik, koji je još naglasio da o tome prošle nedelje u Sankt Peterburgu nije razgovarao sa predsednikom uprave "Gasproma".

"Ni jednom rečju se nismo dotakli pitanja 'Petrola'", rekao je za televiziju Lahovnik i dodao da "naravno svaki akcionar može ponuditi svoj udeo bilo kome, ali je činjenica da država svoje akcije ne nudi, a treba reći i da će svako, ko bi želeo da kupi učešće u 'Petrolu' morati da poštuje postojeću zakonsku regulativu Republike Slovenije."

Država preko svojih paradržavnih fondova, Kapitalskog i Odštetnog fonda, raspolaže sa trideset odsto akcija "Petrola".

Info

Dete preživelo pad aviona

Dubai, Moroni, Pariz -- Prema najnovijim izveštajima lokalnih vlasti i medija, jedno dete je preživelo udes aviona, koji je leteo iz Sane u Jemenu ka Moroniju na Komorskim ostrvima.

Svet utorak 30.06. 23:01 Komentara: 56

U KPS se vratilo 310 Srba

Priština -- U Kosovsku policiju se za povratak prijavilo 310 policajaca srpske nacionalnosti, izjavio je portparol KPS-a Arber Beka i dodao da broj povratnika nije konačan.

Kosovo utorak 30.06. 21:59 Komentara: 24

Sarkozi protiv Libermana?

Jerusalim -- Predsednik Francuske Nikola Sarkozi savetovao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da smeni šefa diplomatije Avigdora Lidermana, tvrde izraelski izvori.

Svet utorak 30.06. 21:53 Komentara: 0

Obama: Ilegalan državni udar

Vašington, Njujork -- Predsednik Manuel Zelaja, koga je vojska proterala iz Hondurasa, za Sjedinjene Države ostaje šef te države, poručuje američki predsednik Barak Obama.

Svet utorak 30.06. 21:42 Komentara: 21
strana 1 od 777 idi na stranu