Hapšenja zbog napada na policajca

Istražni sudija novopazarskog Okružnog suda Ćamil Hubić kaže da je privedeno nekoliko osoba u istrazi nakon ranjavanja policajca Momčila Biorca u Novom Pazaru.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 30.04.2009.

01:30

Default images

"U ovom trenutku nemamo konkretno osumnjičenu osobu. Opsežna istraga je u toku", rekao je Hubić. Na mestu pucnjave pronađeno je više čaura. U Biorca je sinoć pucano s leđa i, između ostalog, povređena mu je arterija na nozi. Biorac je u trenutku ranjavanja bio u civilu i na godišnjem odmoru.

Zdravstveno stanje Momčila Biorca, policajca koji je sinoć oko 22 sata teško ranjen u Novom Pazaru, stabilno je i on nije životno ugrožen.

Na njega je za sada nepoznata osoba ispalila 10 hitaca ispred restorana Koliba, u Novom Pazaru, potvrdio je za B92 direktor policije Milorad Veljović.

Dva metka pogodila su ga u desnu nogu, u preponu i u potkolenicu.

Biorac je prošle noći prebačen u Klinički centar u Kragujevcu gde je hitno operisan.

Ministar Dačić je posetio ranjenog policajca koji je smešten na odeljenju intenzivne nege i obećao svu potrebnu pomoć njegovoj porodici.

Dačić kaže da ovaj zločin nije etnički motivisan motivisan i da će policija učiniti sve da otkrije počinioce i zaštiti policajce od učestalih napada.

Momčilo Biorac prebačen je jutros oko tri sata u Kragujevac u teškom stanju.

Operacija je trajala četiri sata.

U Kragujevac su došli i predstavnici Novog Pazara koji tvrde da je situacija u gradu stabilna, ali i da građani traže da se otkriju počinioci ovog zločina.

Policija intenzivno traga za počiniocima zločina ali detalji, u cilju istrage, nisu saopšteni.

Momčilo Biorac, 44-godišnji policajac, šef smene u Dežurnoj službi, u trenutku napada bio je u civilnom odelu i nije bio na dužnosti.

Sindikat policije osudio napad na kolegu

Nezavisni policijski sindikat Srbije danas je najoštrije osudio ranjavanje policijskog službenika Momčila Biorca, u Novom Pazaru.

"Sigurni smo da ovakav monstruozni čin može da izvede samo okoreli kriminalac kome smetaju svi policajci koji časno i pošteno obavljaju svoj posao", saopštio je taj sindikat.

Ističe se da svi u Srbiji "moraju da znaju da ovakvi napadi nisu napadi na pojedinca već na instituciju kao što je MUP, koji je stub zaštite i odbrane svih časnih i poštenih građana od kriminala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: