Kovači osumnjičen za prevare

Predsednik Udruženja Roma raseljenih sa Kosova, Kovači, osumnjičen za prevaru i zloupotrebu službenog položaja, obećavao sunarodnicima nadoknadu od 3.500 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2009.

00:49

Default images

Kako se navodi u saopštenju policije, Kovači koji je juče uhapšen, i koji se sumnjiči da je kao predstavnik Roma stanovnicima naselja "Stari buvljak" i "Gazela" obećavao da će im za sumu od 500 dinara do 150 evra omogućiti da za raseljavanje sa tih lokacija iz državnog budžeta dobiju nadoknadu od 3.000 do 3.500 evra.

Kovači je stanovnike tog naselja uveravao i da će im uz novčanu nadoknadu od 100 do 200 evra obezbediti zdravstveno osiguranje, kao i da će za 1.000 dinara po domaćinstvu omogućiti da se legalno priključe na električnu energiju, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je, uz novčanu nadoknadu, izdavao članske karte Udruženja Roma raseljenih sa Kosova i Metohije i osobama koje nisu izbegle sa Kosova, obećavajući im prinudni smeštaj i novčanu nadoknadu.

Kada je Inspekcija početkom aprila srušila 28 privremenih objekata na Novom Beogradu u kojima su bili smešteni Romi, Kovači je izlazio pred novinare da govori u ime tih Roma.

Pojedini stanovnici naselja u Bloku 67 optuživali su Kovačija da je u njegovom vlasništvu bilo 10 baraka u tom naselju i da im je "naplaćivao od 30 do 50 evra, kao i struju od 1.000 do 1.500 dinara", što je on demantovao.

Kovačija je za prevaru optužio i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: