Svinjski grip utiče na ekonomiju

London -- Strah od širenja epidemije svinjskog gripa uzdrmao je nade o mogućem skorom oporavku svetske privrede.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Cena nafte danas je pala je za više od dva procenta, na oko 50 dolara po barelu, a akcije na azijskim berzama padaju zbog straha od pandemije. Odolevaju jedino akcije farmaceutskog sektora. Evropske deonice su takođe današnje trgovanje počele u minusima.

Analitičari kažu da će strah od pandemije produbiti svetsku recesiju i da će verovatno imati zarazan učinak na azijske privrede zavisne od izvoza.

Svi sektori mogu biti pogodeni sem zdravstva i industrije lekova. Naročito teško može da bude ugrožen vazduhoplovni saobraćaj, kažu analitičari.

Britanija: Akcije opale zbog gripa

Vodeći britanski indeks akcija opao je tokom današnjeg početnog poslovanja na londonskom tržištu za 1,2 odsto, jer je bojazan od mogućeg širenja svinjskog gripa uticala na pojeftinjenje deonica bankarskih organizacija, sirovinskih kompanija i drugih firmi.

Investitori na efektnoj berzi u Londonu su u ranom poslovanju oborili nacinalni indeks akcija FTSE 100 za više od 50 poena, na 4.105,93 , reagujući na dramatične izveštaje o širenju svinjskog gripa.

Info

Hapšenja zbog napada na policajca

Novi Pazar, Kragujevac -- Istražni sudija novopazarskog Okružnog suda Ćamil Hubić kaže da je privedeno nekoliko osoba u istrazi nakon ranjavanja policajca Momčila Biorca u Novom Pazaru.

Hronika četvrtak 30.04. 22:37 Komentara: 6
strana 1 od 829 idi na stranu