Taksisti prekinuli štrajk glađu

Niš -- Grupa niških taksista prekinula je štrajk glađu, pošto su dobili obećanje da će nelegalna taksi udruženja biti sprečena da obavljaju taj posao.

Izvor: Tanjug
Podeli

Grupa od 12 taksista započela je juče oko 13 sati štrajk glađu zahtevajući od gradskog rukovodstva da suzbije rad nelegalnih taksista u Nišu, a prekinuli su ga nakon razgovora sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem.

"Postigli smo kompromis sa gradonačelnikom u pogledu predloga Odluke o taksi prevozu u Nišu. Obećano nam je da će sve kolege koje nelegalno obavljaju taksi prevoz biti sprečene da to i nastave", rekao je Novica Stoiljković, jedan od učesnika štrajka.

Gradonačelnik će pozvati naredne sedmice na sastanak inspektore koji će morati striktno da primenjuju odredbe o legalnom obavljanju taksi prevoza, kazao je Stoljković.

Stoiljković je takođe rekao da da gradski većnik Boban Mihajlović, čiju su smenu štrajkači tražili, neće više biti pregovarač u oblasti taksi prevoza i rukovodstvo grada će taj posao poveriti nekom drugom većniku.

Taksisti su, kako su napomenuli, odustali od zahteva da on podnese ostavku na dužnost gradskog većnika, ali i pristali na rešenje da za tu oblast bude zadužen neko drugi.

Niški taksisti smatraju da je Mihajlović najodgovorniji što dogovor taksista i rukovodstva od pre tri nedelje nije realizovan i što su nelegalna taksi udruženja nastavila rad.

Taksisti Niša su pre mesec dana u više navrata ulicama Niša organizovali protestne vožnje zahtevajući da neprijavljenim taksistima bude zabranjen rad i nelojalna konkurencija bude suzbijena.

Društvo

Koncerti za decu Svratišta

Beograd -- Opština Stari grad i Centar lepih umetnosti "Gvarnerijus" od aprila do juna organizovaće četiri humanitarna koncerta za decu koja posećuju Svratište u Krfskoj.

Društvo utorak 31.03. 18:34 Komentara: 0

Zemljotres u Sarajevu

Sarajevo -- Jutros je građane šireg područja Sarajeva probudio jak zemljotres, koji je izazvao veliku paniku i strah, ali nije bilo povređenih, javlja Dnevni avaz.

Društvo utorak 31.03. 12:18 Komentara: 0
strana 1 od 83 idi na stranu