Budući zubari štrajkuju glađu

Grupa studenata na Medicinskom fakultetu u Nišu nastavila drugi dan štrajk glađu.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

15:53

Default images

Niški studenti stomatologije štrajkuju glađu zahtevajući da direktor Klinike za stomatologiju docent Dragan Krasić podnese ostavku.

Student Dimitrije Mirković rekao je da je štrajk glađu juče započelo 10 studenata, a da su im se u međuvremenu pridružila još dvojica.

"Ne odustajemo od zahteva uprkos molbama naših profesora da štrajk glađu prekinemo kako ne bi naškodili našem zdravlju", naveo je Mirković.

On je napomenuo da je dvoje profesora provelo noć sa njima u prostorijama studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta.

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Milan Višnjić rekao je da je održana sednica Nastavno-naučnog veća fakulteta sa koje je studentima upućena molba da prekinu štrajk glađu.

"Uputili smo apel državnim organima da se uključe hitno u rešavanju ovog problema", naveo je Višnjić i dodao da je Nastavno-naučno veće podržalo zahtev studenata kojim traže Krasićevu ostavku.

"Ukoliko se problem ne reši do kraja sedmice, moraćemo da potražimo alternativna rešenje u pogledu promene ustanove kao naše nastavne baze, što je do sada bila Klinika za stomatologiju", dodao je Višnjić.

Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Radoslav Bubanj rekao je da "štrajk glađu studenata nije način kojim treba rešavati probleme i otvorena pitanja između fakulteta i klinike".

Univerzitet u Nišu podržava opravdane zahteve studenta u pogledu stvaranja optimalnih uslova za izvođenje nastavno-naučnog procesa, kaže on i dodaje da Univerzitet neće ulaziti u druga pitanja koja su se eventualno nametnula između klinike i fakulteta, kao i da ne može arbitrirati u sukobu između dvaju rukovodstava.

Krasić je, međutim, rekao da deo studenata Odseka za stomatologiju uredno posećuje nastavu i vežbe na klinici i da je on uvek spreman za razgovor i sa studentima koji traže bolje uslove za rad.

Predstavnici Saveza studenata Odseka za stomatologiju koji su započeli protest zbog viših cena usluga na klinici, prekinuli su protest odmah posle odluke rukovodstva da cene smanji.
Oni su rekli da ne žele dalje da učestvuju u štrajku studenata i da ne žele da se"stavljaju ni na čiju stranu u sukobu rukovodstva fakulteta i klinike."

Protest je nastavila druga grupa stomatologa koja je radikalizovala zahteve i koju su podržali nastavnici stomatološkog odseka i fakulteta.

Krasić, koji ima podršku zaposlenih na Klinici za stomatologiju, ocenio je da je reč o manipulaciji studentima i o ličnom animozitetu pojedinaca iz rukovodstva fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: