Kolundžija: Mora doći do deblokade

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila da Skupština mora da bude deblokirana.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Nedelja, 31.08.2008.

00:36

Default images

"Odgovornost je na vladajućoj većini i ona treba, poštujući poslovnik, da omogući nesmetan rad parlamenta", rekla je Nada Kolundžija Večernjim novostima. Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić navodi da vladajuća koalicija pokazuje da nema kapacitet za minimalni dogovor sa opozicijom o nastavku rada Skupštine.

Uoči konsultacija predsednika klubova u srpskom parlamentu u ponedeljak, čiji je cilj pronalaženje mehanizma protiv dvomesečne paralize najvišeg zakonodavnog tela, Kolundžija je pozala sve stranke na političku odgovornost, jer "našu zemlju čeka niz neodložnih poslova".

Ona navodi spremnost da se prihvati da se govornica koristi za neke druge teme koje su važne za opoziciju.

"Ako treba, može i jedan dan u nedelji da se odvoji za postavljanje pitanja, ali bi onda dolazili i članovi vlade i davali odgovore iz prve ruke", rekla je Kolundžija.

Ona smatra da, ukoliko bi do kraja svi doslovno poštovali poslovnik, blokada rada parlamenta ne bi ni bila moguća, jer u tom propisu ne postoji nijedna "rupa" koja omogućava da se parališe rad parlamenta.

Aligrudić: Većina da pokaže više razuma

U intervjuu Novostima, šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić navodi da vladajuća koalicija pokazuje da nema kapacitet za minimalni dogovor sa opozicijom o nastavku rada Skupštine.

"Bojim se da će zbog toga parlamentarna kriza biti još dublja i duža", rekao je Aligrudić.

On je rekao da na međustranačkim konsultacijama pred zasedanje parlamenta većina mora da pokaže "više razuma i da shvati da im ne ide u prilog da se ponašaju bezobzirno, osiono i bahato prema opoziciji, kršeći poslovnik i Ustav", jer tu je ključ.

Da bi Skupština "proradila", Aligrudić smatra da vladajuća koalicija i predsednica parlamenta treba da "spoznaju svoje greške i da ih ubuduće izbegnu".

"Ne mogu očekivati od opozicije da se ponaša kao da se ništa od svega nije desilo, naročito posle besmislenih optužbi da smo mi blokirali parlament", rekao je Aligrudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: