Delta se predstavila u Briselu

Evropski zvaničnici pohvalili su na ekonomskom samitu o zapadnom Balkanu u Briselu regionalni uspeh kompanije Delta holding.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

17:32

Default images

Na skupu koji je okupio više evropskih zvaničnika, premijera i ministara, među kojima je bio i evropski komesar za proširenje Oli Ren, posebnu pažnju u ekonomskom delu programa je izazvalo izlaganje potpredsednice Delte Milke Forcan o poslovanju Delte holdinga u regionu.

Predstavnica Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Meri Mahoni rekla je da je Delta holding "primer uspešnog poslovnog sistema koji je izašao izvan granica zemlje i proširio se na čitav region".

Predstavnik OECD-a Antoni O'Saliven ocenio je da je poslovanje Delte "unapređeno usvajanjem inovativnih poslovnih tehnika" i zatražio od Forcanove odgovor na pitanje kako Vlada može doprineti podršci ovakvog načina poslovanja.

Milka Forcan je iznela iskustvo u poslovanju u regionu, navodeći kao izuzetno pozitivan primer širenja kompanije u Bosni, Crnoj Gori i Bugarskoj, ali je i dodala da Delta ne odustaje ni od tržišta zemalja u regionu, gde prvobitna iskustva nisu bila tako pozitivna.

Ona je ukazala i na to da upravo primer kompanije Delta ukazuje da biznis često ide ispred zvanične politike, ne obazirući se na političke tenzije. Forcanova je posebno naglasila regionalne ekonomske integracije, saradnju s inostranim kompanijama, kao i značaj budućih evropskih integracija.

Tokom diskusije je zaključeno da uloga privatnog sektora veoma značajna prilikom unapređenja trgovine i investicija u Evropskoj uniji, što donosi i nova radna mesta i rast i razvoj infrastrukture, ali da i dalje postoje izazovi kojima bi zemlje zapadnog Balkana trebalo odlučno da se suprotstave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: