Nikolić: Pobediću u nedelju

Kandidat SRS-a za predsednika Srbije Tomislav Nikolić u Grockoj poručio da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

12:28

Default images

On je poslednjeg dana izborne kampanje obilazak beogradskih opština počeo posetom Grockoj, gde je, povodom sinoćnjeg TV duela na RTS-u s predsedničkim kandidatom DS-a Borisom Tadićem, kazao da je jasno da on nudi bolju budućnost Srbiji i da njegov protivkandidat nije imao odgovore na mnoga pitanja.

On je, u razgovoru s građanima, poručio da nije protivnik Evropske unije, već da samo traži da EU "Srbiju ceni, a ne da je gazi".

Nikolić je obećao da će se, ako bude izabran za predsednika, posle određenog vremena obratiti građanima sa istog mesta, kako bi video kako žive.

U samom finišu predizborne kampanje kandidat SRS-a za predsednika posetiće i Mladenovac, Sopot, Barajevo, Lazarevac i Obrenovac.

Vučić: SRS uverena u pobedu

Aleksandar Vučić danas je ocenio da će kandidat SRS Tomislav Nikolić pobediti u nedelju i naglasio da će uvek poštovati Ustav Srbije.

"Potpuno smo uvereni u pobedu Nikolića. To je, na najbolji način, pokazao i duel na RTS-u u kome je, u političkom smislu, Nikolić pregazio protivkandidata Borisa Tadića", rekao je generalni sekretar Srpske radikalne stranke na konferenciji za novinare.

On je zadovoljan zbog "principijelnog stava" narodnjačke koalicije da u drugom krugu predsedničkih izbora ne podrži nijednog od dvojice kandidata.

Vučić je naveo da je koalicija DSS-NS tražila od predsedničkog kandidata DS da poštuje Ustav i da je istrajala u tome, ističući da za predsednika države Ustav mora da bude "sveto pismo".

On očekujei da će završni skupovi SRS i DS večeras u Beogradu proteći u najboljem redu i da neće doći do bilo kakvih neprijatnosti.

"Nadamo se da će policija obaviti posao i da neće doći do kontakta pristalica dve stranke. Izdali smo striktna uputstva našim članovima da ne nasedaju na bilo kakve provokacije", rekao je generalni sekretar SRS.

Vučić je kazao i da će posle pobede Nikolića u izbornoj noći doći do slavlja širom Srbije ali ne pre nego što bude prebrojan i poslednji glasački listić, upozorivši protivkandidata da se "ne služi trikovima" u izbornoj noći u vezi sa rezulatatima.

Generalni sekretar SRS je naveo i da su radikali spremni da spreče svaku eventualnu nepravilnost ili ometanje glasanja na bilo kom glasačkom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: