Iznenadan kraj dokaznog postupka

Branioci Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja neće pobijati dokaze koje je iznela optužba.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2007.

20:31

Default images

Izvođenje dokaza na suđenju bivšim zapovednicima OVK je naprasno okončano. Branioci Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja su, naime, juče obavestili Pretresno veće da ne nameravaju da izvode bilo kakve dokaze posto, očito, smatraju da optužba nije ništa dokazala te oni nemaju šta da pobijaju.

Pretresno veće je danas naložilo stranama da najkasnije do 14. januara dostave završne podneske, a izlaganje završnih reči je zakazano za 21, 22. i 23. januar 2008. godine.

Ramuš Haradinaj, Idriz Balaj i Lahi Brahimaj terete se za zločine OVK u zoni Dukađin na Kosovu u proleće i leto 1998. godine. Oni su, po optužnici, odgovorni za smrt više desetina Srba, Roma i Albanaca-kolaboracionista čiji su leševi početkom septembra 1998. godine otkriveni u kanalu Radonjićkog jezera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: