"Ako me ne izaberu, SPO izlazi"

Vuk Drašković će tražiti da se Skupština Srbije na prvoj narednoj sednici izjasni o spoljnoj politici koju on vodi.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 31.07.2006.

06:57

Default images

Ministar spoljnih poslova i lider Srpskog pokreta obnove je rekao da će, ako ne dobije poverenje, njegova stranka napustiti Vladu Srbije. On je za Blic rekao da za izbor na mesto ministra spoljnih poslova Srbije neće tražiti podršku Demokratske stranke, niti će se izvinjavati Socijalističkoj partiji Srbije ili Srpskoj radikalnoj stranci.

Upitan da li mu je premijer Vojislav Koštunica obećao da će obezbediti većinu u parlamentu, Drašković je rekao da to nije tražio.

Povodom pregovora o Kosovu, Drašković je rekao da bezrezervni optimizam budi i velike nade i da bi razočaranje srpskog naroda, pre svih kosovskih Srba, moglo biti veće i bolnije ako se padne sa visina velikih očekivanja.

Potparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je da će premijer, po usvajanju predloženih izmena Zakona o ministarstvima i konsultacija s koalicionim partnerima, izaći s predlogom kandidata za ministre odbrane i spoljnih poslova.

Ivica Dačić, iz Socijalističke partije Srbije, za B92 kaže da SPS ne odustaje od toga da neće podržati izbor Vuka Draškovića na bilo kom mestu u Vladi. Kao razloge, Dačić navodi Draškovićevu spoljnu politiku i njegov odnos prema socijalistima. Dačić kaže da je neverovatno da se neko s toliko mržnje odnosi prema partiji čije glasove očekuje i čiji su glasovi nužni za njegov izbor. "Mi smo te stavove već rekli Koštunici, celo rukovodstvo SPS-a i ja smo imali razgovore s njim, prema tome to nije ništa nepoznato, pa mi svakako nećemo menjati odluku Glavnog odbora SPS-a. Mi ne možemo glasati za izbor Draškovića, a da li će on biti izabran nekim drugim glasovima, to je sada drugo pitanje. Da li će SPO biti u ovoj vladi ili ne, ne treba da zavisi i sigurno neće zavisiti samo od toga da li će Drašković uopšte biti izabran. Ako neko želi da se ti problemi reše, onda ne treba ni predlagati Draškovića i toga Drašković treba da bude svestan", kaže Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: