Prijava protiv direktora muzeja

Požarevac -- Policija ustanovila da postoji osnovana sumnja da je direktor Muzeja u Požarevcu prisvojio neke umetničke predmete.

Izvor: B92
Podeli

Policija navodi da je izvršenim proverama kulturnih dobara u Narodnom muzeju u Požarevcu ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da je Dragan Jacanović, kao kustos muzeja od 1988. do 2006, prisvojio 57 srebrnih rimskih novčića i jedan čekić, koji je deo antičke zbirke, a kako bi sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Na osnovu prikupljenih dokaza protiv Jacanovića, policija je nadležnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu za izvršeno delo utaje. Jacanović je uhapšen 8. marta 2006. zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaje kulturnog dobra, a bio je osumnjičen da je protivpravno prisvojio zlatnik i srebrnu drahmu Aleksandra Makedonskog, predmete Antičke numizmatičke zbirke Narodnog muzeja, odnosno da je originale zamenio plagijatima.

Hronika

Šišić uskoro u Srbiji?

Rim, Beograd -- Major Emir Šišić, pilot bivše JNA, mogao bi uskoro iz Italije da bude prebačen u Srbiju, gde bi odslužio ostatak petnaestogodišnje kazne.

Hronika subota 29.04. 10:57 Komentara: 4

Bombom na vikendicu

Novi Pazar -- Na vikendicu Mensura Memića, bliskog saradnika predsednika Opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina, bačena je eksplozivna naprava.

Hronika petak 28.04. 10:10 Komentara: 4
strana 1 od 34 idi na stranu