Jugoslavija u Subotici

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

16:05

Default images

Posle više pokušaja različitih grupa jugonostalgičara da sačuvaju ime države u kojoj smo decenijama živeli - nakon "virtuelne Jugoslavije" na Internetu - u Subotici će 2. maja, na tri hektara zemljišta, biti proglašena još jedna Jugoslavija. Inicijator ideje je Subotičanin Blaško Gabrić, a skupu će, kako je Gabrić rekao za Radio B92, prisustvovati "svi koji vole Jugoslaviju". "Sviraćemo himnu, dignućemo zastavu sa petokrakom. Moja država ima tri ulice, jedna se zove Josipa Broza Tita, druga Jugoslovenskih velikana, a treća je bila namenjena mom pokojnom sinu Pero Blaško Gabrić. Doći će svi jugonostalgičari iz svih republika Jugoslavije, iz Kanade, Australije, Makedonije", rekao je Gabrić. Blaško Gabrić je rekao da će proglašenju četvrte Jugoslavije prisustvovati i unuk Josipa Broza Tita - Joška Broz, kao i da je pozvana i pevačica Lepa Brena, koja bi trebalo da otpeva pesmu "Od Vardara, pa do Triglava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: