DJUKANOVIC: PRVO DIJALOG U CRNOJ GORI, PA ONDA SA SRBIJOM

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2001.

20:18

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je za rusku televiziju RTR da ce Crna Gora izlaskom iz Jugoslavije dobiti pravo da upravlja svojom buducnoscu, a da ce izgubiti ono sto i treba da izgubi sto pre, a to je "iluzija da postoji jugoslovenska drzava koja je nestala pre 10 godina". "Izgubicemo i iluziju da neko drugi moze bolje i kvalitetnije odlucivati o tome sta je dobro za nas", ocenio je Djukanovic. Kako prenosi Radio B92, dovoreci o sledecim potezima nove vlasti, predsednik Crne Gore je rekao da "nova Vlada i buduca drzavna politika Crne Gore moraju najpre pokrenuti inicijative za dijalog na crnogorskoj politickoj sceni". "Zatim treba da se pokrenu inicijative za dijalog s vlastima u Srbiji, i u finalu tog dijaloga u Crnoj Gori i dijaloga sa Srbijom treba da bude jedan demokratski, transparentnan referendum, koji ce nedvosmisleno dovesti do opredeljenja gradjana Crne Gore u pogledu drzavno–pravnog statusa Crne Gore", rekao je Djukanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: