IVANOVIC: VELSOVE OPTUZBE SU KLASICNA INSINUACIJA

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2001.

23:28

Default images
Predsednik Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitrovice Oliver Ivanovic u izjavi za Radio B92 kategoricki odbacuje optuzbe da je SNV posredno odgovoran za nasilje u Kosovskoj Mitrovici, koje je u sredu uputio regionalni administrator UNMIK-a Entoni Vels. »Smatramo da se radi o klasicnoj insinuaciji i zlonamernom tumacenju dogadjaja u Kosovskoj Mitrovici«, kaze Ivanovic.

"Sve dogadjaje u poslednjih dva dana zapravo povezujemo sa naizgled bezazlenom tucom, u kojoj je pet Albanaca pokusalo da napadne jednog Srbina koji zivi u tom delu. Radi se o Stojanu Ilicu. Nakon te tuce dosklo je do nemira sirih razmera, cak i upotrebe oruzja", rekao je Ivaovic. "Ono sto nas posebno brine jeste stalno insistiranje predstavnika medjumarodne zajednice da stvori multietnicke odnose na severu, ne razmisljajuci pri tome da se multuetnicki odnosi mogu stvoriti i u juznom delu grada, ali i u nekim drugim gradovima, kao sto je Pristina, Pec, itd. Mi smo to ovog puta i napisali u pismu Entoni Velsu, ukazujuci i na cinjenicu da je ovakvih i slicnih dogadjaja bilo puno u proslosti, da su, nazalost, uglavnom zrtve bili Srbi, ali da se do sada nikad UNMIK-ova administracija ili KFOR nisu oglasavali u smislu upiranja prsta prema jednoj ili drugoj etnickoj grupi, vec nekakvim nemustim saosptenjima, gde su uopsteno osudjivali nasiljei bez ocena kako je do njega doslo i ko bi mogao da bude krivac", smatra Ivanovic.

On dodaje da u cetvrtak ne ocekuje tako velike demonstracije, dok za petak predvidja prekid i demonstracija i napetosti. "Iz ovih dogadjaja moramo izvuci pouku i mi i Albanci, ali i KFOR i UNMIK. Oni su se do sada vrlo indolentno ponasali prema svim nasim zahtevima i upozorenjima da se u Bosnjackoj mahali i Mokronaselju dogadja nesto neprijatno, da se tamo pojavljuju ljudi koji nikada tu nisu ziveli, na to nisu reagovali i vidite kako se to zavrsilo", upozorio je Ivanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: