G17 plus: Nove isporuke energenata iz EU u Srbiji

Izvor: B92

Utorak, 29.02.2000.

20:54

Default images
Nove isporuke energenata gradovima u Srbiji, koje je, u ukupnoj kolicini od 1.000 tona, finansirala norveska vlada, su u toku i u utorak bi trebalo da stigne 80 tona u Pozegu i Arilje. Isporuke Uzicu i Trsteniku ce uslediti u narednih nekoliko dana. Ovo je, na konferenciji za novinare norveske ambasade u Beogradu i G17 plus, saopstio Svere Berg Johansen, otpravnik poslova ambasade Norveske u Beogradu, javlja B2-92. Norveska je nedavno zavrsila isporuku 415 tona loz ulja svim obdanistima i skolama u Cacku i Uzicu. Na molbu lokalnih vlasti i G17 plus, ova zemlja je odlucila da nastavi sa isporukama energenata Uzicu i da prosiri program na Trstenik, Pozegu i Arilje. “Norveske isporuke nafte jasno pokazuju nasu solidarnost sa gradjanima Srbije i cvrsto smo reseni da podrzimo demokratske snage. Svi iscekujemo dan kada ce se Jugoslavija pridruziti evropskoj porodici”, rekao je Johansen. Konferenciji za novinare u Medija centru prisustvovali su, pored otpravnika poslova norveske ambasade, i Mladjan Dinkic, izvrsni direktor G17 plus, kao i gradonacelnici Pozege, Uzica, Arilja, Trstenika i Cacka. O problemima sa kojima se opozicione gradske vlasti susrecu prilikom realizacije programa “Energija za demokratiju”, gradonacelnik Cacka Velimir Ilic je rekao:

"Rezim Slobodana Milosevica uveo je sankcije prema pojedinim opstinama, a stalno pricaju da su oni toboze sankcionisani od Zapada. Tako da mi u pojedinim opozicionim gradovima nismo imali sanse da kupimo loz-ulje i mazut, pa kad smo dobili pomoc iz Energije za demokratiju oni su nam uveli takve dazbine da smo morali da platimo vladi na ono sto smo dobili na poklon cetiri dinara po litru. Tako je jako cudno da neko ko je trebao po sedam dinara da dobije loz-ulje od Ministarstva za energetiku preko 'Jugopetrola', i oslobodio je tu kolicinu za druge, bude sankcionisan da plati drzavi dazbine kao za komercijalni uvoz", rekao je Velimir Ilic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: