VUJANOVIC: NECEMO UNEDOGLED CEKATI NA MILOSEVICEV PAD

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2000.

08:44

Default images
Crnogorski premijer Filip Vujanovic izjavio je da Crna Gora ceka pad Milosevicevog rezima i da, ukoliko iz Srbije stignu signali da je moguca promena, nece raspisivati referendum o nezavisnosti. "Cekacemo na pad Milosevicevog rezima, a sledeci koraci zavisice od rezultata izbora u Srbiji. Medjutim, nismo spremni da cekamo beskonacno i verujemo da ce se srpska opozicija konacno ujediniti i odstraniti Milosevica", rekao je crnogorski premijer u intervjuu za cesku televiziju koji prenosi Beta. On je naglasio da "ne bi orocavao" mogucnost raspisivanja referenduma o nezavisnosti Crne Gore, jer je Crna Gora spremna da ceka ukoliko iz Srbije budu stizali signali da bi situacija mogla da se promeni. Vujanovic je objasnio da sa ovakvim Ustavom koji nakon poslednjih izmena, kako je rekao, vise nije Ustav SR Jugoslavije, nema smisla da Crnogorci izadju na izbore i da ce ih bojkotovati. "Ubedjen sam da do oruzanog sukoba nece doci. Verujem takodje da ce najvisi predstavnici savezne armije postupati odgovorno i cuvace se koraka koji su u raskoraku sa svrhom armije. Naravno, mi cemo biti vrlo oprezni, nasi policajci su vec dobili naredjenja da nastoje da izbegnu sukobe po svaku cenu," naglasio je Vujanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: