PREDLOZENO RAZRESENJE SUDIJA

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2000.

21:19

Default images
Odbor za pravosudje i upravu Skupstine Srbije u utorak je prihvatio predloge za izbor i razresenje odredjenog broja sudija Vrhovnog suda Srbije, okruznih, opstinskih i privrednih sudova, kao i za izbor tuzilaca. Vrhovni sud Srbije predlozio je da sudijske funkcije bude razreseno 18 sudija i jedan predsednik suda. Predsednik Vrhovnog suda Srbije Balsa Govedarica je, kako je prenela RTS, rekao da postoje zakonski razlozi za njihovo razresenje, uz obrazlozenje da su sa sudijskim pozivom nespojiva politicka angazovanja i politicke funkcije. O ovim predlozima, na vanrednom zasedanju, u sredu treba da se izjasne poslanici republickog parlamenta. Prema recima Milana Mikovica, sefa poslanickog kluba Srpskog pokreta obnove, svi oni su direktno ili posredno vezani za slucaj Pozarevac, kada su , posle tuce, 2. maja u ovom gradu, neke od sudija odbile da vode postupak protiv uhapsenih clanova Otpora. "I pored naseg protivljenja donosenju te odluke, i pored toga sto tim sudijama nije pruzena mogucnost da se izjasne, ta odluka je doneta i o njoj ce u sredu raspravljati Parlament", izjavio je Mikovic za B2-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: