Mićunović protiv beskonačnog odlaganja Povelje

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2003.

17:26

Default images

Predsednik Veća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović izrazio je u utorak u intervjuu FoNetu nadu da će Ustavna komisija na sednici u sredu završiti Zakon o sprovođenju Ustavne povelje. Prema predviđanju Mićunovića, Ustavna povelja i Zakon o sprovođenju Povelje, u tom slučaju, mogli bi u petak, a najkasnije u ponedeljak, da se nađu pred poslanicima oba republička parlamenta. "Verujem da ćemo nači upornosti i snage da se taj posao završi i Povelju prosledimo parlamentima. Nisam siguran. Ne želim da opet budem predmet ismejavanja zbog optimizma, ali svako ko ima političke odgovornosti mora da zna da se usvajanje Povelja ne može otezati beskonačno, jer smo sve rokove probili zbog političkih borbi i ličnih ambicija", ocenio je Mićunović. "Teoretski je moguće da postanemo punopravni član SE na sednici Parlamentarne skupštine koja će biti održana u poslednjoj nedelji januara, ako do 25. januara Povelju usvojimo u oba republička parlamenta. Problem je, međutim, da li će Komitet ministara hteti da sazove hitnu sednicu", rekao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: