Solana pozdravio usvajanje Povelje

Izvor: B92

Subota, 07.12.2002.

11:03

Default images
Predstavnik Evropske unije Havijer Solana saopštio je da usvajanje nacrta Ustavne povelje dokazuje da nov odnos Beograda i Podgorice ima široku podršku svih glavnih partija u obe republike. "Očekujem da će Povelja biti brzo usvojena u parlamentima Srbije i Crne Gore, a potom i prosleđena saveznom parlamentu. Apelujem na sve partije da intenziviraju napore za postizanje značajnog napretka ka evropskim integracijama", poručio je Solana u saopštenju za javnost.

Solanin portparola Kristina Gajak, na pitanje B92 šta bi u odnosima Srbije i Crne Gore trebalo da se promeni pošto Ustavna povelja bude konačno usvojena, kaže: "Pošto proces ratifikacije Povelje u parlamentima bude okončan, bez sumnje da će EU vrlo rado raditi s Beogradom i Podgoricom na daljem unapređenju naših odnosa. Neophodno je i da se rad na ekonomskom usklađivanju i institucijama odvija u isto vreme kad i rad na Povelji", kaže Kristina Gajak. Na pitanje do kog vremenkog roka EU očekuje i zvanično usvajanje Povelje, ona kaže: "Kako je Solani rečeno prilikom njegove poslednje posete Beogradu, taj proces će sigurno biti završen do kraja godine. Očekujemo da ćemo 2003. početi s novim okvirom za razvijanje odnosa EU i Srbije i Crne Gore", kaže Kristina Galjak za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: