Jovanović: Koštuničin program bio i ostao neprihvatljiv

Izvor: B92

Petak, 29.11.2002.

14:49

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Čedomir Jovanović tvrdi da DS želi uspeh predsedničkih izbora, ali da ne veruje u mogućnost dramatičnih obrta na večerašnjem sastanku vladajuće koalicije. “DOS je pre dve nedelje izašao sa predlogom koji je iskazivao našu nameru da se dogovorimo oko zajedničkog kandidata, ili, ako je to nemoguće, da se dogovorimo o jedinstvenoj podršci Koštunici. Međutim, tražili smo da on izađe sa programom koji bi iskazao kakve su njegove namere ako bude izabran za predsednika Srbije”, rekao je Čedomir Jovanović: "I jedna i druga ideja su obesmišljene ignorisanjem od DSS i ne mislim da će se bilo šta spektakularno desiti na večerašnjem sastanku. Birači i simpatizeri DS zaslužuju kvalitetnije odgovore od onih koje nudi Koštunica. DSS je unapred isključila mogućnost organizovane podrške DS i mislim da je time isključila i mogućnost organizovane podrške DOS-a, jer je sve ono što je zapravo bila funkcionalna snaga DOS-a snaga DS. Mislim da je ignorisanje tih činjenica zapravo poigravanje sa sudbinom ovog društva. Mislim da je za jednu ozbiljnu koaliciju izraz slabosti preklinjanje koje je u ovom trentuku karakteristično za deo DOS-a", dodao je Jovanović.

Jovanović je još dodao da je predizborni program Vojislava Koštunice iz septembra bio “od početka do kraja neprihvatljiv”, i da se to nije promenilo. “To što Koštunica sada o njemu ćuti i ne najavljuje sukobe sa Vladom Srbije, za nas nije dovoljno”, poručio je Čedomir Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: