Maršićanin: DSS dolazi na sednicu Skupštine

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

13:59

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin najavio je da će poslanici te stranke u utorak učestvovati u radu Skupštine Srbije. On je rekao da oko mandata DSS u Skupštini ne može biti trgovine i pregovora, jer je Savezni ustavni sud doneo privremenu meru kojom je poslanicima omogućen rad u Parlamentu. Na dnevnom redu sednice će biti predlog izmena Zakona o izboru predsednika Republike koji je predložilo 77 poslanika Poslaničke grupe "DOS, reforme Srbije". Tim predlogom se predviđa da je za prvi krug izbora potrebno da izađe bar polovina birača, dok se za drugi krug ne traži cenzus. DSS će, kako je rekao Maršićanin, predložiti drugačija rešenja u zakonu o izboru predsednika Srbije: "Mi ćemo svakako ići s predlogom izmene dnevnog reda, imaćemo amandmane na postojeći predlog koje je uradila Poslanička grupa 'DOS, reforme Srbije' i videćemo na sednici šta će od toga biti prihvaćeno i u odnosu na to zauzećemo stav", kaže Maršićanin. On je rekao da DSS nije mogao da prihvati predlog DOS o sporazumu jer bi to značilo da DSS mora bespogovorno da podržava Vladu bez obzira na to što ona radi i njene predloge zakona, bez obzira na njihov sadržaj i kvalitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: