DS: Biračke spiskove treba da isprave opštine, a ne Vlada

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2002.

12:26

Default images

Demokratska stranka je u utorak saopštila da je nezadovoljstvo Demokratske stranke Srbije zbog nepravilnosti u biračkim spiskovima neprimereno jer biračke spiskove vode opštine, a DSS je, kako se navodi u saopštenju, na vlasti u skoro svim opštinama u Srbiji. "Prema našim zakonima, biračke spiskove vode opštine. U opštinama se vrši upis i brisanje građana iz biračkog spiska. Kao što je javnosti poznato, DSS je na vlasti u skoro svim opštinama u Srbiji. Prema tome, DSS preko svojih predstavnika u skupštinama opština ima potpun uvid u svaki birački spisak. Zbog toga smo zapanjeni izjavama predstavnika DSS da birački spiskovi nisu dobri i izjavom njihovog predsedničkog kandiditata, datoj u noći posle izbora, da je za 'probleme u biračkim spiskovima odgovorna Vlada'. Očigledno je da ni Koštunica, a ni njegova stranka ne poznaju zakone ili namerno obmanjuju građane", stoji u saopštenju DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: