Održan Labusov završni miting

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 26.09.2002.

20:10

Default images

Završni predizborni miting predsedničkog kandidata grupe gradjana Miroljuba Labusa, održan je u četvrtak uveče na Trgu Republike, pred, kako izveštač Radija B92 procenjuje, oko 20.000 članova. Prema uobičajenoj praksi na Labusovim mitinzima, program je počeo nastupom Velikog narodnog gradjanskog orkestra.

Miroljub Labus izjavio je na završnom predizbornom skupu u Beogradu da je "najveći nacionalni interes Srbije ulazak u Evropsku uniju", najavivši da će se to dogoditi 2010. godine. Labus je naglasio da bi gradjani Srbije na predstojećim izborima trebalo da glasaju "za sebe i za svoju porodicu".  "Idite zajedno sa svojom decom da glasate, jer će ona sutra sa svojom decom za vas glasati", rekao je Labus. On je kazao i da mora da se promeni Ustav Srbije, jer je to put za ulazak u Evropsku uniju. "Saradjivaćemo i takmičiti se sa svojim susedima a za četiri godine ćemo završiti privatizaciju i ozdravljenje domaćih preduzeća", naglasio je Labus.

Po prvi put, i to nekoliko sati pred izbornu tišinu, u kampanju Miroljuba Labusa uključio se i predsednik DS Zoran Djindjić.On je veći deo svog govora posvetio Labusovim protivkandidatima, i tom prilikom je o Vojislavu Koštunici rekao: "Zamislite da se u jednoj košnici organizuju izbori za predsednika i onda se seti trut. Deset godina je spavao u toploj košnici, budan je, nikom se nije zamerio, krila nije pokvasio i odlučio da se kandiduje. Svi ga vole, a što da ga ne vole kad je trut. I krenuo je po Srbiji da ogovara pčele radilice, mrzovoljan, podgojen, ljut, uvređen, ništa mu ne valja, ne rade dovoljno. Ima trut primedbe, krenuo trut po Srbiji i otrkrio veliku tajnu: loše se živi u Srbiji. Počeo je da traži krivce zašto se tako loše živi u Srbiji, kad bi on u svom kabinetu, u svojoj toploj košnici smislio mnogo dobrih recepata, ali da neko drugi vuče kola umesto njega, a on da sedi na tim kolima. Probudili smo ga i petoga oktobra smo ga ovde doneli. Nije došao, doneli smo ga", rekao je Đinđić.

Mladjan Dinkić rekao je izmedju ostalog da očekuje pobedu Labusa u prvom krugu: "U nedelju, 29. septembra, ako Vojvodina izađe masovno na izbore, ako Beograd izađe masovno na izbore, Labus će dobiti već u prvom krugu i 30. septembra ovde pravimo slavlje. Živeli, nećemo drugi krug, pobeđujemo u prvom krugu", kazao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: