Kostunica razgovarao sa sindikalcima

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2002.

18:25

Default images

Cetvrti dan svoje kampanje predsednicki kandidat Vojislav Kostunica posvetio je sastanku s rukovodstvom Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost". Predstavnike sindikata interesovalo je za sta ce se Kostunica zalagati ukoliko bude izabran za predsednika. "Da li mi treba da budemo gubitnici zato sto se desavaju reforme u ovoj zemlji? Da li bi do toga doslo kada bi postojao socijalni dijalog? Da li ste vi u stanju sutra, kada postanete predsednik Srbije, da obezbedite nacionalni i socijalni program za sve radnike u Srbiji?", pitali su Kostunicu predstavnici sindikata. Kostunica je odgovorio da je socijalni momenat u politici jedne osiromasene zemlje, kao sto je Srbija danas, vise nego znacajan i da ce se zalagati za socijalni dijalog i pravnu sigurnost. Kostunica je izjavio da ce se za svoje stavove zalagati politicki, dok ne dodje do promene sastava Skupstine Srbije, a da ce onda uciniti sve da sprovede svoj program. On je rekao da mu je stalo da reforme budu sprovodjene brze, ali ne mimo zakona. Kostunica je dodao da ce na vecinu pitanja sindikalaca uputiti precizan pisan odgovor. "Za neke ideje o kojima je ovde bilo reci potrebno je da opsirniji odgovor stavim na papir i uputim vama. Hocu da za to sto cu vam odgovoriti preuzmem odgovornost. Drugo moje je najdublje uverenje da ako jedan program ne mozete da iznesete, onda treba da se povucete. Za mene vlast podrazumeva odgovornost. Hocu da kazem da mozete da budete sigurni da iza onoga sto cu uputiti sindikatu 'Nezavisnost', stoji obaveza da cu to i ispuniti. Ako ne ispunim, onda cu se povuci", istakao je Kostunica.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Branislav Canak procenio je da je tim razgovorom obavljen istorijski posao, jer se otvoreno razgovaralo, bez unapred dogovorenih pitanja i odgovora. Canak je takodje najavio da ce na razgovor pozvati i predsednickog kandidata Miroljuba Labusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: