Teze nego sto je Brisel pretpostavljao

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2002.

13:46

Default images

"Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ) u izdanju od srede na udarnom mestu prenosi osvrt na rad Komisije za izradu Ustavne povelje nove drzave Srbije i Crne Gore i ocenjuje da je rad Komisije za izradu Ustavne povelje bio neuspesan, ali da Komisija nije ukinuta, vec ce nastaviti rad uz pomoc potpisnika Beogradskog sporazuma. List podseca da je u vreme potpisivanja Beogradskog sporazuma, u martu ove godine, Visoki predstavnik EU Havijer Solana bio veoma  optimistican i da je govorio o "vaznom koraku za stabilnost Evrope". "Udahnuti ovim odredbama zivot pokazalo se, medjutim, teze, nego sto se u Briselu pretpostavljalo", ukazuje "Frankfurter algemajne cajtung". Predizborna kampanja uoci predsednickih izbora nece stvoriti povoljnu klimu za  usaglasavanje spornih stavova, primecuje list. Dok jedni novu drzavu smatraju sredstvom protiv nove balkanizacije, drugi u njoj vide "diktat Brisela". Uz sve ovo postoje i strahovanja da ce neuspeh u izradi Ustavne povelje ugroziti priblizavanje Evropi i Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: