Kostunica: Izbori su opstrukcija rada na Ustavnoj povelji

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2002.

11:38

Default images

Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica ocenio je da su izbori, koji su raspisani u Srbiji i Crnoj Gori, "direktan pokusaj opstrukcije rada na Ustavnoj povelji". Kostunica je u izjavi za RTS ostro kritikovao nesposobnost Ustavne komisije da dodje do usaglasenog teksta Povelje buduce zajednice Srbije i Crne Gore. "Mislim da se tu radi o visokom stepenu neozbiljnosti i neverovatne nespremnosti da se opsti interesi podrede sitnim, parcijalnim, stranackim, u osnovi, sebicnim interesima. Na zalost, bojim se da nisu svi potpisnici beogradskog sporazuma podjednako ozbiljno shvatili sopstveni potpis. Izgleda da je neko spreman da, kada je o ovako vaznim i sudbinskim stvarima rec, izda cek bez pokrica. Bojim se da bi to moglo mnogo da nas kosta. Kada kazem 'nas', mislim i na gradjane Srbije i na gradjane Crne Gore. U ovom trenutku nemamo preceg posla od izrade Ustavne povelje. Izbori raspisani i u jednoj i u drugoj republici samo su pokusaj skretanja paznje sa sustine stvari, spreman sam cak da kazem da predstavljaju direktan pokusaj opstrukcije rada na Ustavnoj povelji", rekao je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: