MAROVIC: CRNA GORA NIKADA NIJE BILA BLIZE EVROPI

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marovic je izjavio da Crnoj Gori ne moze da bude uskraceno pravo na referendum, ali i da se vrata Evrope mogu zatvoriti za svakog ko nije za saradnju, ko je iskljuciv i ne pokazuje kooperativnost. Marovic je izjavio da su za referendum potrebni unutrasnji politicki konsenzus i medjunarodna podrska. On je rekao da treba sacekati predlog Evropske unije, dodajuci da ima puno poverenje u crnogorske pregovarace kada je u pitanju moratorijum na referendum. Marovic je ocenio da Crna Gora nikada nije bila bliza Evropi. "Moje je opredeljenje bila i ostala demokratska Crna Gora, koja nece biti podeljena, koja nece biti u nerazumevanju i svadji sa Srbijom, koja nece biti okrivljena, izolovana od Evrope i razvijenog sveta", kazao je Marovic. "Ukoliko bi Crna Gora rekla 'ne'

evropskom putu koji usmerava ne samo volja njenih gradjana, vec, u dijalogu sa Srbijom, podrzava i pomaze Evropa i razvijen svet, onda bi najmanje vazna bila moja ostavka", rekao je Marovic, komentarisuci mogucnost negativnog odgovora Crne Gore na ponudu EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: