PROTEST SPS-A ISPRED ZGRADE RTS-A

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2002.

19:00

Default images
Stotinak pristalica Socijalisticke partije Srbije protestovalo je u ponedeljak ispred zgrade Radio-televizije Srbije u centru Beograda, zahtevajuci od drzavne televizije da nastavi direktne prenose sudjenja bivsem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Milosevicu pred Haskim tribunalom. Protest je trajao nesto manje od jednog sata, a novo okupljanje SPS ce organizovati u sredu u 18 sati ispred zgrade Vlade Srbije. Tokom protesta ucenici Pete beogradske gimnazije, koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade RTS-a, gadjali su iz ucionica pristalice SPS-a vlaznim sundjerima i kredama za skolske table. Djaci su pritom uzvikivali: "Slobo, Sadame", odgovarajuci time na uzvike pristalica SPS-a: "Slobo, slobodo". Danasnji skup, socijalisti su organizovali nezadovoljni odlukom drzavne televizije da prekine direktne televizijske prenose sudjenja Milosevicu, uz obrazlozenje da ne postoje finansijska sredstva, kao i da ne postoji interes javnosti. "Hocemo prenos", "Hocemo, Slobu", uzvikivale su pristalice SPS-a i Milosevica ispred zgrade RTS u Abardarevoj ulici. Clan Glavnog odbora SPS Dusan Jovicic izjavio je da Vlada Srbije "ima rok od 48 sati" da pocne da ponovo emituje prenose iz Haga, najavljujuci u suprotnom da ce pristalice SPS "svakodnevno protestovati ispred zgrade Vlade Srbije" dok ne bude udovoljeno njihovom zahtevu.

SPS tuzi Zivkovica zbog zloupotrebe polozaja Pravni zastupnik SPS-a, Branimir Gugl najavio je da ce ta partija podneti krivicnu prijavu protiv jugoslovenskog ministra unutrasnjih poslova, Zorana Zivkovica. Gugl tvrdi da je Zivkovic zloupotrebio sluzbeni polozaj time sto je dao usmeno naredjenje da u subotu, 9.

marta, pripadnici saveznog MUP-a izvrse pecacenje prostorija poslovnog centra Usce, gde se nalaze i partijske prostorije SPS-a. Inace, SPS-u je nalozeno da do utorka u podne napusti zgradu Usce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: