Skupstina Kraljeva predlaze da se obustavi pozivanje rezervnog sastava

Izvor: B92

Petak, 17.03.2000.

22:23

Default images
Skupstina opstine Kraljevo je na sednici u petak, usvojila zakljucke kojima se predlaze organima vojske Jugoslavije da odmah obustave pozivanje vojnih obveznika rezervnog sastava sa podrucja te opstine, a da rezerviste koji su se pozivu vec odazvali ili su privedeni otpusti. Takodje se predlaze da se pozivanje rezervista ravnomerno sprovodi na teritoriji citave zemlje i dodaje da ovi zahtevi nece vaziti u slucaju opste mobilizacije, javlja dopisnik ANEM-a iz Kraljeva, Ljudmila Cvetkovic. "Za vreme skupstinskog zasedanja ispred zgrade opstine se okupilo oko tri stotine rezervista, clanova njihovih porodica i gradjana, koji su preko ozvucenja pratili tok sednice. Od predstavnika vojnih vlasti pozivu kraljevacke skupstine odazvao se samo pukovnik Topalovic, pomocnik komandanta za informisanje i moral Kragujevackog korpusa, a za vreme njegovog govora, okupljeni ispred skupstine opstine su burno negodovali. On je rekao da sada nema mobilizacije, vec se odredjeni broj rezervista, odnosno vojnih obveznika poziva jer Komanda jedinice Kragujevackog korpusa sa svojim profesionalnim i rezervnim sastavom izvrsava svoje planske i redovne zadatke iz oblasti obuke, i obezbedjenja vojnih objekata.

Jedan od rezervista koji su stojali ispred zgrade opstine rekao je nasem izvestacu da je bio u vojsci tokom izvlacenja iz kasarne iz Slovenije, pa tokom rata u Slavoniji i Baranji, zatim u Bosni: "Sad sam bio na Kosovu. Mislim da je previse od mene. Troje dece imam kod kuce, mislim da je dosta. Neka idu oni koji su pobedili, a mi cemo da idemo da cuvamo mostove", kaze ovaj rezervista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: