Elezović: Nema više promena Statuta

Predlog Statuta Vojvodine i pratećeg zakona o nadležnostima više neće biti menjani, izjavio je za “Politiku“ predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Dušan Elezović.

Izvor: FoNet, Politika

Nedelja, 15.11.2009.

01:09

Default images

Iako priznaje da je ceo proces trajao nedopustivo dugo, čak 13 meseci, on naglašava da to ne može da umanji zadovoljstvo,jer se u konačnoj verziji oba dokumenta nalazi 95 odsto onoga što je zahtevalo Izvršno veće Vojvodine.

Prema njegovim rečima, potpuno je nevažno da li je neko u poslednjim trenucima hteo sebi da pripiše zaslugu ili skupi neki jeftin politički poen.

Suština je da će građanke i građani Vojvodine dobiti statut i zakon o nadležnostima koji će potpuno formalnopravno zaokružiti položaj Autonomne pokrajine Vojvodine u okvirima Srbije, obezbediti dalji razvoj pokrajine i pospešiti razvoj Republike Srbije. zaključio je Elezović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: