"Jugohemija": Vakcine na vreme

"Jugohemija Farmacija", koja zastupa švajcarsku kompaniju "Novartis", saopštila je da će učiniti sve da skrati rokove isporuke vakcine i poveća količine doza.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

15:29

Default images

Direktor "Jugohemije Farmacije" Vladimir Gravara izjavio je, povodom potpisivanja ugovora za nabavku vakcina farmaceutske kuće "Novartis", da će građani u Srbiji dobiti vakcinu istovremeno kada i stanovnici najrazvijenijih zemalja u svetu.

"Dobiće u ovom trenutku najkvalitetniju i najbezbedniju vakcinu, čiji je kvalitet potvrđen od dve najeminentnije svetske institucije za kvalitet i bezbednost lekova - Američke i Evropske agencije za sertifikaciju lekova", kazao je on.

U saopštenju "Jugohemije" je navedeno da je Srbiji omogućeno da dobije po povoljnoj ceni vakcinu visokog kvaliteta i bezbednosti, što se najbolje može videti u poređenju sa cenama iste vakcine u zemljama u okruženju.

Republički zavod za zdravstveno osiguranje potpisao je danas sa "Novartisom" ugovor o nabavci i isporuci tri miliona doza vakcina protiv novog gripa A H1N1.

Ugovorom je utvrđeno da će prva količina od pola miliona doza vakcina biti isporučena za najviše 25 dana, a preostale količine biće isporučene u tri tranše - 31. januara, 28. februara i 20. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: