Zloupotreba sindikata lekara?

Sindikat lekara i farmaceuta saopštio je da je podneta krivična prijava protiv lica koja su saopštenjem zloupotrebila ime i obeležja Sindikata

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

09:56

Default images

Sindikat navodi da nije izdao nikakvo saopštenje u vezi s vakcinom protiv gripa tipa A H1N1. Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da pitanja vezana za vakcinaciju, proglašenje epidemije i slično, ne spadaju u sindikalna pitanja i u vezi s tim se neće oglašavati, navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik Sindikata Dragan Cvetić.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije smatra da pitanja vezana za vakcinaciju, proglašenje epidemije i slično, ne spadaju u sindikalna pitanja i u vezi s tim se neće oglašavati, navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsednik Sindikata Dragan Cvetić.

Savez sindikata lekara i farmaceuta oglasio se u ponedeljak tražeći od Ministarstva zdravlja da se u svim sredstvima javnog informisanja objave moguća neželjena dejstva vakcine protiv novog gripa A H1N1, koja treba da stigne na tržište Srbije, kako bi pacijenti sami odlučili da li žele ili ne da je prime.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije u današnjem saopštenju ističe da "ne postoji sindikat registrovan pod imenom Savez sindikata lekara i farmaceuta Srbije, pa prema tome ne može kao takav ni da se oglašava".

Kako se navodi u saopštenju, pokušaj registracije organizacije pod tim nazivom je odbijen rešenjem Ministarstva za rad i socijaalna pitanja, zbog "podnošenja zahteva od strane neovlašćenih lica i zloupotreba naziva, znaka i pečata legalnog Sindikata lekara i farmaceuta Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: