Formiran tim za praćenje pandemije

Na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja,Gradski štab civilne zaštite formirao je Stručni tim za sprovođenje Plana aktivnosti pre i u toku pandemije gripa.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

09:10

Default images

Član Gradskog veća i komandant Gradskog štaba civilne zaštite Slobodan Šolević rekao je da Stručnom timu neprestano pristižu sve informacije u vezi sa širenjem "novog gripa".

Prema njegovim rečima, u saradnji sa načelnicom Gradske uprave poslat je zahtev svim gradskim sekretarijatima, komunalnim preduzećima, domovima zdravlja i drugim ustanovama da dostave mesečne potrebe za zaštitnim maskama, zaštitnim odelima, rukavicama i naočarima.

"Ove ustanove dužne su da dostave i spisak zaposlenih, koji su zbog prirode svog posla najizloženiji zarazi, kao i da naprave plan aktivnosti u takvim slučajevima. Biće sprovedena i edukacija svih zaposlenih u gradskoj i opštinskim upravama, gradskim preduzećima, školama, vrtićima, domovima zdravlja“, rekao je Šolević.

Svi dečji vrtići u Beogradu detaljano su očišćeni, a od ponedeljka će se sprovesti još jedna akcija čišćenja i dezinfikovanja.

U svakom vrtiću je obezbeđena jedna prostorija za smeštaj dece kod kojih se uoče simptomi kapljičnih respiratornih infekcija u toku boravka u objektu, i ona će tu boraviti do dolaska svojih roditelja.

Štab civilne zaštite i Stručni tim imaju neprekidnu komunikaciju sa domovima zdravlja i roditeljima i dobijaju sve podatke o promeni zdravstvenog stanja dece i građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: