Incko se nada ukidanju viza 2010.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izrazio je nadu da će iduće godine građani te zemlje imati bezvizni režim kako bi mogli putovati u Evropu.

Izvor: B92

Subota, 26.09.2009.

14:42

Default images

On je u Banjaluci, u obraćanju na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Kuda ide Evropa i BiH", rekao da je po ovom i svim drugim političkim pitanjima u BiH potreban dijalog i tolerancija.

Incko je rekao da vlasti u državi ne ispunjavaju svoje zadatke, navodeći da su predstavnici međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu dužni da ukažu na njegovo kršenje.

Što se tiče Elektroprenosa BiH, on je rekao da ne vodi antisrpsku politiku, jer je nakon mandata ponovo za direktora ove kompanije imenovao Dušana Mijatovića, koji je Srbin.

Po ovim, kao i po drugim pitanjima, rešenje u BiH treba da nađu političari, rekao je Incko i dodao da se visoki predstavnik iz BiH mora povući, ali pre toga država mora stati na svoje noge uz pomoć domaćih političara.

Međunarodna konferencija u Banjaluci se održava u organizaciji Panevropske unije BiH s ciljem da promoviše BiH kao zemlju različitih potencijala kojima može obogatiti Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: