Potpisan sporazum, počela naplata

Predsednik opštine Štrpce Stanko Jakovljević potpisao je kolektivni sporazum sa KEK-om, što je bio jedan od preduslova da struja bude uključena Sirinićkoj župi.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2009.

11:55

Default images

"Posle desetodnevnih pregovora koji su na momente ličili na agoniju, danas smo potpisali kolektivni sporazum sa KEK-om", rekao je Jakovljević, uz naznaku da nije bilo novih uslovljavanja Kosovske elektroenergetske korporacije.

Neposredno posle potpisivanja sporazuma, u salu Skupštine opštine Štrpce došao je mobilni tim KEK-a koji je počeo da naplaćuje paušal od 26 evra po domaćinstvu od građana Štrpca.
Još osam takvih timova koji će naplaćivati paušal raspoređeno je po selima u okolini Štrpca.

Sa predstavnicima KEK-a je dogovoreno da rad tih timova obezbeđuju patrole Kosovske policije iz Štrpca.

Jakovljević je rekao da mu je direktor KEK-a u Uroševcu Idriz Rušiti preneo posle potpisivanja sporazuma da će struja biti uključena nakon što 70 odsto domaćinstava u Sirinićkoj župi uplati paušal od 26 evra.

Juče su predstavnici KEK-a preuzeli i trafo-stanicu u Štrpcu.

Jakovljević je rekao da su potpisivanjem sporazuma i naplatom paušala ispunjeni svi uslovi KEK-a i da očekuje da će struja biti uključena najkasnije sutra.

Oko 13.000 Srba i 3.500 Albanaca u opštini Štrpce struju nema od 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: