Holandija za viznu liberalizaciju

Holandija nije promenila svoj stav o deblokadi SSP-a sa Srbijom, ali je spremna da razmotri druge mogućnosti saradnje, uključujući i viznu liberalizaciju.

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2009.

22:19

Default images

Na sednici holansdkog parlamenta u četvrtak jedna od tema je i Srbija. Vlada Holandije nije promenila stav da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom trebalo poslati parlamentu na ratifikaciju tek po uspostavljanju pune saradnje sa Haškim tribunalom, rekao je za B92 portparol holandskog Ministarstva spoljnih poslova Job Van der Berg.

Međutim, u pripremnom dokumentu Vlade za sastanak šefova država i vlada EU 19. juna u Briselu, koji će se u četvrtak naći pred holandskim poslanicima, navodi se da je potvrđen dalji napredak Srbije u saradnji sa Tribunalom i da je holandska vlada voljna da razmotri druge mogućnosti saradnje EU i Srbije, uključujući viznu liberalizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: