Bajden u Bondstilu

Američki potpredsednik Džozef Bajden otputovao je jutros iz Prištine u Liban, a malu turneju po Balkanu završio je posetom vojnoj bazi Bondstil.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

11:17

Default images

Bajden je u protekla tri dana posetio i Sarajevo i Beograd, gde je razgovarao sa najvišim zvaničnicima BiH i Srbije. Svoju balkansku turneju Bajden je završio obraćajući se američkim vojnicima u najvećem vojnom kampu na Kosovu, u Bondstilu, gde je i prenoćio.

Tokom obraćanja vojnicima Bajden je istakao da je KFOR druga najveća operacija snaga NATO-a i da pripadnici KFOR-a iz SAD na odlučujući način doprinose u podizanju ove zemlje na svoje noge.

"Vi znate da ste pokazali svetu i nastavljate da pokazujete šta se dešava kada nacije odluče da se bore zajedno protiv tiranije i izgrade slobodno društvo. To nije preterivanje, to je realnost. Vi ponovo gradite društvo, ono koje očigledno nikada nije postojalo u ovom delu sveta“, poručio je Bajden.

On je istakao da je to što pripadnici američkih oružanih snaga čine na Kosovu od vitalnog značaja.

"Ovde na Kosovu vi štitite nevine. Štitite nevine već deceniju i pružate Kosovarima sigurnost koja ima je potrebna i prostor koji im je potreban da bi izgradili nezavisnost, demokratiju i što je najvažnije multietničku državu“, zaključio je Bajden.
Bajden u manastiru Visoki Deèani
Podsetimo, Bajden je u četvrtak u Prištini razgovarao s kosovskim zvaničnicima, obratio se parlamentu, a posetio je i pravoslavni manastir Visoki Dečani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: