U Srbiji nema novog gripa

U Srbiji do danas nije registrovan nijedan potvrđen slučaj bolesti izazvane novim virusom gripa H1N1, kaže ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2009.

13:00

Default images

Analizom, koju je potvrdila i Svetska zdravstvena organizacija, otklonjena je sumnja da je od novog gripa obolela jedna devojka u Prištini, koja je preminula, rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare u Vladi Srbiji.

Srbija ima rezerve antivirusnih lekova koje će biti distribuirane po potrebi, naveo je on i dodao da antivirusni lekovi ipak ne mogu da zaustave pandemiju.

Milosavljević je demantovao tvrdnje pojedinih medija da je antivirusnim lekovima iz rezervi istekao rok.

Poseban izazov za Srbiju, prema njegovim rečima, predstavlja organizacija Univerzijade od 1. do 12. jula, na kojoj će biti više od 20.000 učesnika iz različitih krajeva sveta.

Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da je Srbija, kao i čitav svet, potencijalno novo žarište novog gripa.

Milosavljević i Kon su još jednom ponovili da je Srbija preduzela sve neophodne mere i formirala tela koja će reagovati ako se bude pojavio taj grip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: