"Biće 'punta' za sve"

Do 11 časova Zastava je rasprodala ceo kontingent od 650 automobila "zastava 10" koji je u ponedeljak pušten u prodaju. Vozila se rezervišu mesecima unapred.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 24.02.2009.

15:30

Default images

Zainteresovani građani unapred rezervišu modele punta 188 koji će tek početi da se proizvodi u Kragujevcu. Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević kaže da je kontingent rasprodat u rekordnom roku i da su dilerske kuće već počele da primaju rezervacije za kupovinu punta, čija će proizvodnja početi u martu.

Radojević je ocenio da je rekordna prodaja "zastave 10" ostvarena zahvaljujući povoljnim kreditnim uslovima i visokom kvalitetu tog vozila.

Kako je ranije najavljeno, proizvodnja "punta" u Kragujevcu trebalo bi ponovo da počne krajem marta, a za ovu godinu planirana je proizvodnja 15.000 komada.

Državni sekretar Nebojša Ćirić izjavio je da građani ne treba da brinu pošto će proizvodnja “punta” sa kapacitetom od 15.000 vozila godišnje zadovoljiti tražnju.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije najavio je da će u četvrtak na sednici Vlade Srbije biti usvojen program subvencionisanja kupovine novih automobila kroz program zamene "staro za novo", pri čemu će "punto" biti jeftiniji za 1.000 evra, odnosno, koštaće 5.999 evra.

Ćirić je rekao da će, posle pokretanja proizvodnje "punta" u Kragujevcu, proizvodni kapaciteti moći da se prošire i do 60.000 automobila za godinu dana, a predviđeno je da se u taj automobil ugrađuje i dizel-motor.

Komentarišući zahteve banaka da klijenti koji žele da uzmu kredit za kupovinu automobil moraju obezbediti žiranta ili da uplate kasko osiguranje, Ćirić je objasnio da je paket mera Vlade Srbije zamišljen tako da podstakne konkurenciju među bankama, a veći uspeh će imati ona koja ponudi povoljnije uslove kreditiranja klijentima.

Jučerašnji početak prodaje pod specijalnim uslovima izazvao je veliko interesovanje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: